KRESS

Historien startet i 1928 da Christian Kress grunnla et verksted for bilelektronikk. Rett etter etableringen begynte Kress å designe og produsere DC- og AC-elektriske motorer. På begynnelsen av sekstitallet bestemte Kress seg for å utvide produksjonen til et bredere spekter av produkter. En ny fabrikk ble satt i drift i Bisingen, Tyskland, og produksjon av stasjonære verkstedmaskiner begynte i 1964. I 1969 lanserte Kress et omfattende profesjonelt utvalg av bærbare elektroverktøy.

I 1979 ble et nytt forsknings- og utviklingssenter etablert i Wattwil, Sveits. Sortimentet ble ytterligere utvidet med spesielt fokus på trådløse verktøy. Distribusjonen ble også forbedret for å dekke 60 land gjennom et nettverk av spesialiserte forhandlere.

2017 var et avgjørende år i historien til Kress-merket, da det ble en del av den internasjonale Positec-gruppen. Takket være en injeksjon av frisk kapital og forbedrede FoU-muligheter, gikk Kress helhjertet inn i utviklingen av trådløst utendørs utstyr for kommersielle landskapsarbeidere og krevende huseiere.

Nå er det tid for ett skritt til: slutten på avhengigheten av fossilt brensel.